ENERGETIKAI ESZKÖZÖKRÕL

  SRI YANTRA

  SRI YANTRA TALIZMÁN

  SPIRITUÁLIS YANTRA SZETT

  MERU CHAKRA

  KISMÉRETŰ MERU CHAKRA

  VASZATI PIRAMIS

  ZENEI CD-K

  ESZKÖZÖK ELHELYEZÉSE

      SHOP

 

TUDNIVALÓK A VASZATI ENERGETIKAI ESZKÖZÖK ELHELYEZÉSÉRŐL

Ahhoz, hogy a Vaszati energetikai eszközei igazán jól működjenek az otthonodban, fontos, hogy odafigyelj néhány dologra. Mielőtt elhelyezed a yantrákat, a Meru chakrát vagy a Vaszati piramist, mindenképpen olvasd el az alábbi tudnivalókat!

YANTRÁK ELHELYEZÉSE

Vaszati yantrák

1.) A Vaszati yantrák színes, keménypapírból készült képek. Ahhoz, hogy igazán szépek és tartósak legyenek, és még díszítsék is a lakást, ajánlott őket bekeretezni. Az üveglap nem gyengíti a hatásukat. (Ha most nincs lehetőséged a képkeretezésre, akkor tedd be a yantrákat egy-egy nylon tasakba, hogy addig is védve legyenek a falon, amíg beszerzed a képkereteket.)

A matricás yantrákat üvegfelületre - ablakra - tesszük. Felragasztás előtt pucold meg az ablakot és közvetlenül mielőtt felragasztanád az ablakmatricát, vizezd be egy kicsit az ablakfelületet. Erre azért van szükség, mert a matricás yantra ragasztója nagyon erős és csak akkor tudsz igazítani rajta, ha nedves az ablakfelület.

2.) A yantrákat soha nem tesszük vécébe, fürdőszobába vagy olyan helyiségbe, ami valamilyen okból tisztátlan. Ha a vécé vagy a fürdőszoba szorul korrekcióra, akkor az adott helyiségen kívül helyezzük el a yantrákat - legtöbbször a vécébe vagy fürdőbe vezető ajtó fölött.

3.) Ha egy bizonyos égtájat szeretnél korrigálni (pl. a zárt keleti területet), akkor úgy helyezd el a yantrát, hogy az a keleti falnak a középső részére essen. Természetesen ugyanez vonatkozik a többi égtájra is.

4.) Mielőtt elhelyezed a yantrákat, ellenörízd le, hogy az adott yantrát valóban oda kell-e tenni, ahová gondoltad. A yantrák részletes leírásait ide kattintva találod. >>

5.) Fontos, hogy a yantrákat úgy helyezd el a falon, hogy azoknak valóban a felső része legyen felül. (12x12-es yantráknál a mantrákat a yantra alján láthatod, tehát egyértelmű, hogy melyik a tetejük. A 18x18-as yantrák esetében a mantrákat a yantrák hátlapján találod. de az elv ugyanaz: a felirat egyértelműen megmutatja a yantra tetejét.

6.) A yantrákat legtöbbször úgy helyezzük el, mit egy képet, nagyjából szemmagasságban. Kivétel ez alól, ha ajtó vagy ablak fölé kerülnek, illetve, ha az ágy végéhez.

7.) Miután elhelyezted a yantrákat a falon, jobb kezed középső ujjával értintsd meg a yantrák közepét (egymás után, egyenként) és mondd el legalább háromszor, de ha lehet, többször is a mantrájukat. (A mantrákat megtalálod a yantrákon. 18x18-as yantra esetében javaslom, hogy a mantrákat írd le egy külön papírra.)

8.) Ezután gyújts meg egy füstölőt, fogd a jobb kezedbe és körözz vele minden egyes yantra körül (sorban egymás után) az óramutató járásával megegyező irányban hétszer.

9.) Végül fogj egy szál virágot (vagy egy virágfejet) a jobb kezedbe és azzal is körözz minden egyes yantra körül az óramutató járásával megegyező irányba hétszer.

Ezzel készen is vagyunk a yantrák elhelyezésével és felszentelésével.

A MERU CHAKRA ELHELYEZÉSE

Meru chakra1.) A Meru chakrát otthonunk északkeleti részén helyezzük el. Legjobb, ha az északkelet-délnyugat tengely északkeleti részén találsz neki helyet.

2.) A Meru chakrát teheted egy kis szekrénykére vagy asztalkára. Ha esetleg van kis házi oltárad és az pont északkeleten van, akkor lehet annak is a része.

3.) Fontos, hogy a Meru chakrát úgy helyezd el, hogy a csúcsán levő egyenlő szárú háromszögnek a talpa (ez az az oldala, ami egyben párhuzamos a Meru chakra alaplapjával) kelet felé nézzen.

4.) Mondd el néhányszor egymás után a Meru chakra mantráját ami így hangzik:

srim klim laksmi narayanabhyam namah

5.) Ezután gyújts meg egy füstölőt, fogd a jobb kezedbe és körözz vele a Meru chakra körül az óramutató járásával megegyező irányban hétszer.

6.) Végül fogj egy szál virágot (vagy egy virágfejet) a jobb kezedbe és azzal is körözz a Meru chakra körül az óramutató járásával megegyező irányba hétszer.

Ezzel készen is vagyunk.

További információkat a Meru chakrával kapcsolatban ide kattintva lalálsz. >>

VASZATI PIRAMIS ELHELYEZÉSE

Vaszati piramis1.) A Vaszati piramist otthonunk középső részén szoktuk elhelyezni. Ha nem tudod pont középre tenni, akkor egy kicsit tolódhat keleti, északi vagy északkeleti irányba.

2.) A Vaszati piramist teheted egy kis szerkrénykére vagy asztalkára.

3.) Helyezd el a Vaszati piramist úgy, hogy a közepén levő Vasztupurusha feje északkelet felé nézzen.

4.) Tedd a tetejére a Mahapurusha yantrát úgy, hogy a hátulján O betűvel (Osten = kelet) jelölt oldala legyen kelet felé.

5.) Helyezd el a többi yantrát is ügyelve arra, hogy mindegyik a hozzá tartozó égtájra kerüljön, és mindegyiknek kelet felé nézzen az O betűvel jelölt oldala. (Ehhez kapsz egy rajzos segítséget a Vaszati piramissal együtt.) Északkeletre két yantrát teszünk. Ezek közül a Matsya yantra kerüljön alulra, fölé pedig a Vamana yantra. Ez utóbbi lesz látható.

6.) Miután elhelyezted az összes yantrát, tedd rájuk az üveg piramisokat is.

7.) Ezután állj a ház közepére a Vaszati piramis mellé. Fordulj arccal kelet felé és mondd el a kelethez tartozó mantrát. Ezután délkelet felé és így tovább. Az egyes égtájakhoz tartozó mantrákat itt találod:

* kelet: om namo bhagavate ramacandraya

* délkelet: om namo bhagavate parasuramaya

* dél: om namo bhagavate narasimhaya

* délnyugat: om namo bhagavate varahadevaya

* nyugat: om namo bhagavate kurmadevaya

* északnyugat: om namo bhagavate vasudevaya

* észak: om namo bhagavate buddhadevaya

* északkelet: om namo bhagavate matsyadevaya
és om namo bhagavate vamanadevaya

8.) Ezután a Vaszati piramisra pillantva mondd el az alábbi mantrát is néhányszor:

om mahabhagavataya vastupurusaya svaha

9.) Ezután gyújts meg egy füstölőt, fogd a jobb kezedbe és körözz vele a Vaszati piramis körül az óramutató járásával megegyező irányban hétszer.

10.) Végül fogj egy szál virágot (vagy egy virágfejet) a jobb kezedbe és azzal is körözz a Vaszati piramis körül az óramutató járásával megegyező irányba hétszer.

Ezzel készen is vagyunk.

További információkat a Vaszati piramissal kapcsolatban ide kattintva találsz. >>

 

vissza a lap tetejére >>